Tilbygningen blev større end forventet

Sådan blev 18 kvm ekstra plads til “60 nye kvm”

Man kan have mange gode tanker om, hvordan en bolig bliver til et bedre hjem, hvis bare der kommer et ekstra værelse eller to. 

Det var også tilfældet i Risskov. Man havde gode streger til, hvordan villaen fra 1980'erne med to nye børneværelser på i alt 18 kvm kunne dække familiens nye pladsbehov. Ideen var, at de nye værelser skulle støde op til køkken/alrummet. 

 
Tilbygningen blev større end forventet
Tilbygning entré
tilbygning med plads til hele familien
tilbygning børneværelse
tilbygning til børn
 

En konstruktiv indskydelse

Hos Grundsten var vi klar til at opfylde ønskerne, præcis som de var skitseret. Fra andre af vores tilbygninger, vidste vi dog, hvordan rumfordelingen sandsynligvis kunne give familien endnu større glæde ved huset og et bedre flow i hverdagen.

Med en konstruktiv tilgang og respekt for husets sjæl lavede vi en skitse, der viste, hvordan et indskudt fag med en række nye funktioner gav børnene mere plads, samtidig med at det gav en masse andre og helt nye fordele uden at den nu 40 kvm store tilbygning gjorde projektet væsentligt dyrere.

Med den nye tilbygning føles stuen nu også større, fordi der er mindre “trafik” gennem rummet.

 

“Ja, vi opgraderede tilbygningen fra 18 til 40 kvm – men det føles faktisk som om vi har fået 60 ekstra kvadratmeter! ”

- Lasse

 
tilbygning gang
totalentreprenør - gennemførte detaljer
tilbygning åbent køkken
 

Tilbygningens store betydning

Fra at tilbygningen var en praktisk nødvendighed blev projektet forvandlet til at være en lækker opgradering til gavn for hele familien og til ære for hele huset. Fra spisepladsen i køkkenet skimter man bl.a. både ovenlys og lys fra det åbne køkken samt selvfølgelig fra børneafdelignen og entreen, der er på den anden side af glasdøren.

De nye kvadratmeter rummer:

  • En helt ny og rummelig entre

  • Et nyt multirum

  • Et åbent og lyst område med 10 skabe

  • To skønne børneværelser

  • Et nyt badeværelse 

  • Mere lys i alle rum

  • En buffer mellem børneafdelingen og køkken/alrum

  • Et nyt indgangsparti, der vendte op og ned på en gammel vane med at byde velkommen fra bryggersområdet på bagsiden af huset

Desuden er der lagt nyt gulv i hele det eksisterende hus.

 

Plads til både design og hygge

Hjemmet og dets nye tilbygning er indrettet med en stærk kærlighed til designklassikere og en god fornemmelse for rummenes muligheder. Med den blå farve er stuen en base for ro, hygge og underholdning, imens det nye kontor – som der nu er blevet plads til i den ‘gamle’ del af huset – er et godt eksempel på, hvordan sådan et rum kan give ro, lys og plads til ekstra glæde i hjemmet. Hjemmekontoret er jo et af corona-tidens tilføjelser til det moderne hjem, og i dag næste uundværligt for mange.

 
tilbygning stue
 
tilbygning til børneværelse
børneværelse

Børneværelserne er designet med god fornemmelse for de lyse farver og med et design, der samtidig giver børnene de bedste muligheder for at leve og lege. Der er tale om en sjælden kombination af æstetik og funktion baseret på børnenes trivsel og det gode liv.

Multirummet er den perfekte legeplads for børnene. Pladsen er designet til at skifte anvendelse med tiden, så det bliver stedet, man gamer eller børnene om 12-13 år mødes med deres venner før en fest. På den vis har familien været fremsynede.

 

Nyt badeværelse

Familien fik også et nyt badeværelse er med de flotteste store fliser i sort, marmoreret sten. I brusenichen er indlagt det “usynlige” dræn fra unidrain, der efterhånden er et af vores varemærker. Her skjules afløbet under en flise, så der ikke er en synlig rist. Meget elegant.

 

“Vi blev blæst bagover, da vi så showroomet hos Grundsten. Det var nemt for os at vælge alle elementer til badeværelset fra fliser til møbler med videre. Selv malingens farve stammer derfra.”

 
nyt badeværelse
skjult afløb i bruser
flotte badeværelses detaljer
 

En ensartet facade

Det var vigtigt for familien, at man udefra ikke kunne se, at der var tale om en tilbygning. Grundsten fandt sten, der var brændt perfekt i forhold til det originale hus, så man ikke kan se, at der er 40 år til forskel. Det giver huset et ensartet udtryk, og se lige hvor skønt og indbydende indgangspartiet er.

 
tilbygning til hus

“Det betød meget for os og vores hverdage med børn og arbejde, at planlægningen af tilbygningen blev gjort ordentligt. Den gode planlægning betød, at vi kunne blive boende i huset, mens byggeriet stod på. ”

- Lasse

 

Går du også med tanker om en tilbygning?

 
Forrige
Forrige

Totalrenovering af villa i Viby J

Næste
Næste

Arkitektens egen tilbygning og totalrenovering